Kadobos.nl maakt gebruik van cookies en andere trackingtechnologieën om u te helpen bij het navigeren en uw mogelijkheid om feedback te geven, uw gebruik van onze producten en diensten te analyseren en te helpen bij onze promotie- en marketinginspanningen.

Voor meer informatie kunt u kijken in onze Privacy verklaring.

Muziek

Verfijnd zoeken
Aantal weergegeven:
Weergave:
Sorteren op:

Heerlijk muziek maken met allerlei muziekinstrumenten of de muziektafel hout. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Muziekinstrumenten voor peuters, kleuters en kinderen in alle leeftijden.
Maak je eigen orkest met een houten xylofoon, trommels, triangel, blokfluit en allerlei muziekinstrumenten. Of leef je muzikaal uit op een complete muziektafel hout voor kinderen. Ook heeft Kadobos een diversiteit aan houten en stoffen muziekdoosjes. De muziekdoosjes zijn ook erg leuk als kraamkado te geven. Het kraamkado kan rechtstreeks naar de baby verstuurd worden. 

Dat mensen van muziek houden is vrij duidelijk. Muziek brengt mensen tot elkaar, troost, en helpt ons terug te gaan naar de meest mooie herinneringen.  Naast dat wij als volwassenen erg kunnen genieten van muziek, is het ook een heel groot – en belangrijk – onderdeel bij de opvoeding van je kind. Eigenlijk speelt muziek al tijdens de zwangerschap en rol in het leven van je kindje en vanaf de geboorte is dit helemaal onmisbaar. Het lijkt wel in ons instinct te zitten, want wij moeders beginnen automatisch te zingen en te neuriën om ons kindje te kalmeren. Ook zingen we liedjes of zetten we een muziekdoosje aan bij het slapen gaan. Herkenbaar? Kleine kinderen zijn vaak ook dol op zingen, liedjes luisteren en dansen op muziek. Zij worden hier vrolijk van, kunnen hun emoties kwijt en ervaren het vooral als plezierig. Heerlijk toch om je kinderen zo gelukkig te zien? Wij zetten de 5 voordelen graag voor je op een rijtje!

5 redenen waarom muziek belangrijk is voor uw kind:

Luisteren en leren
Muziek luisteren is leerzaam. Kinderen leren mede door muziek om goed te ‘luisteren’. Het gehoor wordt actief wanneer zij luisteren naar de verschillende tonen en klanken en dit heeft een positief effect op de taalontwikkeling van je kind. Het leren van bepaalde woorden en letterklanken gaat makkelijker wanneer een kind het onderscheid kan maken tussen verschillende klanken en tonen.

Zelf aan de slag 
Zelf muziek maken is goed voor de ontwikkeling van je kind. Muziek leren maken vraagt namelijk om concentratie, aandacht, motivatie en doorzettingsvermogen. Een kind leert er niet alleen op muzikaal gebied van, maar ook dat niet altijd alles in een keer lukt. Ook vraagt het bespelen van een instrument om motoriek en een goed gehoor.

Muziek is emotie
In de puberteit zie je dat muziek een hele andere rol krijgt in het leven van je kind. Er wordt dan op een hele andere manier omgegaan met muziek dan bij kleine kinderen. Veel jongeren gebruiken muziek als een uiting van hun emoties. Dit kan door te luisteren of door zelf muziek te maken. Tevens zorgt muziek op deze leeftijd vaak ook voor (extra) energie. 

Ontspanning
Muziek dient natuurlijk ook voor ontspanning en plezier. Het kan mensen en gezinnen samen brengen. Grappig is ook om te zien hoe iedereen binnen het gezin een eigen muziek smaak ontwikkeld. 

Structuur
Zeker bij jonge kinderen helpen muziek en liedjes structuur te geven aan de dagelijkse activiteiten en geeft het ze een vorm van veiligheid. Door de herkenning van de liedjes (voor het eten, tijdens het tandenpoetsen en het slapen gaan) weten ze wat er komen gaat en geeft het rust en structuur.


Totaal: €0,00

Winkel Wagen

0 item(s) - €0,00
Uw winkelwagen is leeg