COVID 19

Toen kleine David bijna geen melk en vitamines meer had die hij van het ASELSI-melkprogramma kreeg, wist zijn moeder niet wat ze moest doen. Vanwege het COVID-19-virus zijn er beperkingen het openbaar vervoer en ASELSI is gesloten. Dus deed ze het enige wat ze kon ... ze bad.  De dag erna kwamen ASELSI-medewerkers naar haar dorp met het voedsel dat ze nodig had voor kleine David.

Vanwege het COVID-19 moest ook in Guatemala in lockdown. ASELSI moest de nationale voorschriften volgen en de deuren en programma's op de campus sluiten. Dat betekent dat de kliniek en alle programma's allemaal in de wacht werden gezet. We hebben onze lessen op locatie snel verschoven naar een online formaat. Hierdoor kunnen we onze studenten blijven trainen, maar medische zorg en voeding werken niet in een virtuele wereld. Onze patiënten hebben echte medicijnen en voeding nodig voor hun baby’s en kinderen.

Het openbaar vervoer is gesloten en onze patiënten hebben geen middelen om ons te bereiken ... dus gingen wij naar hen toe. Ons kliniekpersoneel heeft gelukkig voldoende medicatie en we hebben de meest essentiële medicijnen ingepakt in een bestelwagen en gaan op pad. Zo kunnen we onze chronische patiënten drie maanden lang van medicijnen voorzien.