COVID-19

Gewoonlijk krijgen alle kinderen van openbare basisscholen een gezonde snack tijdens de pauze op schooldagen. Gelukkig heeft de regering besloten dat het geld daarvoor nog steeds aan de scholen gegeven wordt. De scholen kopen  voedselpakketten en geven dit aan de ouders wanneer die huiswerk van de kinderen op komen halen op school. Dit gebeurd per gezin zo´n één keer per maand. Helaas duurt het vaak langer dan een maand voordat die pakketten op zijn plaats komen.
Met geld uit Nederland hebben we twee scholen uit de buurt kunnen helpen, waarvan we de directeuren goed kennen. Elke keer als de moeders naar school komen om huiswerk of voedsel op te halen, zorgen we dat er wat extra’s is, zoals groenten of incaparina (een soort Brinta met extra vitaminen).

Het is maar een kleine bijdrage maar het is een manier om zeker te weten dat de gezinnen in ieder geval een paar dagen voedzaam eten hebben,  zodat het immuunsysteem van de kinderen versterkt wordt. In andere landen zie je dat Covid bijna geen invloed heeft op kinderen, maar in Guatemala is al een aantal kinderen gestorven aan het virus, omdat ze ondervoed waren.